2-1 (67) Martin Hedvåg (ass Linus Strömgren)
Hannes Törnqvist, Martin Hedvåg, William Nilsbeck
Linus Strömgren
Avb: Sam Dada, Julien Linda, Billy Svenske, Herman Schmidt, Hjalmar Carlsson, Samuel Eliasson (mv)

Derbyseger!
Kvällens match blev en jämn tillställning där Torpa efter vissa problem ändå kunde ta en rättvis seger. Vi var favoriter på förhand men att möta en krigande nykomling är aldrig lätt och vi fick verkligen jobba för segern.
Åter börjar vi bra och har ett stort spelövertag under första halvlek. Vi håller bollen inom laget men har svårt att komma igenom Agunnaryds starka försvar. AIF backar hem och gör det trångt för oss och sällan har vi haft så få målchanser efter ett så kompakt spelövertag. Vi spelade oss fram till några hörnor och det blev en sådan som skulle resultera i 18:e minuten. En bra nick av Johan Palm i första läget som räddades på mållinjen, AIF blockerade Hannes Törnqvist första skott men i nästa sekvens kunde han forcera in bollen. En rättvis ledning och TIF gick för fler mål. Agunnaryd skapade ingenting men försvarade sig bra och vi kom sällan igenom deras backlinje. Man blockerade några skott och vi fick vänta till sista minuten när Hannes nickade över som bästa chans. Spelmässigt en bra halvlek av Torpa, där 1-0 i paus var klart i underkant.
Ville AIF ha poäng med sig hem var man tvungna att flytta upp laget, och det gjorde man i inledningen av andra. Vi slarvade en del med uppspelen och bjöd på en några farliga lägen. I 55:e kom kvitteringen. Hårt pressad kunde inte Oskar i målet hålla bollen och framme höll sig Victor Svensson och kunde lyfta in bollen. Inte särskilt rättvist men AIF spelade allt bättre. Tidigt byte i 59:e när Sam ersatte en skadad William. Torpa gick på offensiven igen och man var inte nöjda med ett kryss. Hannes hade ett bra skott i 62:a men via en försvarare gick bollen till en resultatlös hörna. Nytt ledningsmål skulle falla i 67:e minuten. På fint inlägg av Linus Strömgren från vänstersidan sprang sig Martin Hedvåg fri och kunde vackert skalla in 2-1. Agunnaryd hade ett farligt skott i 72:a som Oskar räddade till hörna. Det blev större ytor när AIF flyttade upp och Torpa hade en del fina chanser sista kvarten. Linus hade ett fint skott som gick över i 73:e och 10 min senare blev han helt ren men skottet blockerades. Agunnaryd gav aldrig upp men trots mer bollinnehav skapade man inga bättre chanser. Årets Torpa är försvars starka och inte lätta att göra mål på. Bara två insläppta på fem matcher är starka siffror. Åter vinner vi en match med mycket kamp i. Inte den mest välspelade men till slut en rättvis seger. AIF är svårspelade och få lag krigar lika hårt. Försvarsmässigt gör vi åter en stabil insats, där Oskar har god hjälp av en svårforcerad fyrbackslinje. På mitten är vi starka, där Johan och Murre gör ett uppoffrande jobb. Framåt löper vi som vanligt mycket. Linus stark på kanten, Martin fick bli matchvinnare och Hannes en duktig spelare som startade offensivt och fick avsluta som högerback, en viktig allround spelare. Tre nya poäng på kontot och vi klättrar i tabellen.
Ny svår match väntar på torsdag när vi ställs mot Liatorp/Eneryda på Bokliden.